Президентът на САЩ Джо Байдън предупреди, че опасността от ядрен

...
Президентът на САЩ Джо Байдън предупреди, че опасността от ядрен
Коментари Харесай

Джо Байдън разтревожи света: Близо сме до ядрен Армагедон

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън предизвести, че заплахата от нуклеарен Армагедон е на най-високото си ниво от Кубинската рецесия (октомври 1962 г.) насам, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

В Русия към този момент свободно се приказва за използването на тактически нуклеарни оръжия, откакто армията й претърпя обилни провали в Украйна.

В тирада на събитие за набиране на средства за предизборната акцията на Демократическата партия Байдън съобщи, че съветският президент Владимир Путин " не се майтапи, когато приказва за потребление на тактически нуклеарни оръжия, биологически или химически оръжия ".

" Не сме били изправени пред вероятността за Армагедон от времето на Кенеди и Кубинската ракетна рецесия ", сподели Байдън.

Той оспори и съветската нуклеарна теория, като предизвести, че потреблението на тактическо оръжие с по-малка мощ може бързо да излезе от надзор и да докара до световно заличаване.

" Не мисля, че е допустимо да се употребява тактическо оръжие и да не се стигне до Армагедон ", означи Байдън.

От месеци американски висши представители предупреждаваха, че има изгледи Русия да употребява оръжия за всеобщо заличаване в Украйна, защото се сблъсква с редица стратегически неуспехи на бойното поле.

До тази седмица обаче те твърдяха, че не са забелязали смяна в нуклеарните сили на Русия, която да изисква смяна в готовността на американските нуклеарни сили.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР