Президентът на САЩ Джо Байдън представи в сряда инфраструктурния си

Президентът на САЩ Джо Байдън представи в сряда инфраструктурния си ...

Байдън: Инфраструктурният план за $2,25 трлн. създава милиони работни места


Президентът на САЩ Джо Байдън представи в сряда инфраструктурния си план в размер на 2,25 трилиона щатски долара, с което постави началото на продължителна битка за втората си голяма икономическа програма, предаде "Блумбърг".

В речта си в Питсбърг, Байдън каза, че миналият икономически растеж е пропуснал големи части от американското общество. "Всички се справяме по-добре, когато всички се справяме добре. Време е да изградим икономиката си от средата", каза Байдън, казвайки, че планът му възнаграждава работата, а не само богатството, има за цел да създаде милиони работни места".

Ще започна със самата същност на плана. Той включва надграждане на транспортната инфраструктура, пътищата, мостовете, летищата, каза още държавният глава.

Той заяви, че е отворен за алтернативни идеи от депутатите, включително републиканците, но е твърдо решен да прокара програма, която той определи като жизненоважна, за да подкрепи конкурентоспособността на Америка срещу другите държави, водени от Китай.

"Останалият свят се затваря и затваря бързо", предупреди той.

Но Байдън ще се изправи срещу яростното противодействие от страна на Републиканската партия, особено заради предложението му да плати пакета с увеличение на данъците.
Данъчно увеличение плаща плана за инфраструктура на Байдън от $2,25 трлн.
Данъчно увеличение плаща плана за инфраструктура на Байдън от $2,25 трлн.

Белият дом публикува плана преди планираната за по-късно днес реч на Байдън

Както стана ясно вчера, увеличение нана президента за модернизиране на инфраструктурата.

Белият дом с плана преди планираната за по-късно днес реч на Байдън.

Планът предвижда 620 милиарда долара да отидат за транспорт; 650 милиарда долара са предвидени за инициативи за подобряване качеството на живот в дома; 580 милиарда долара ще бъдат отделени за подсилване на американското производство, за изследвания и развитие и 400 милиарда долара ще бъдат отпуснати за подобряване грижата за възрастните хора и инвалидите.

Вдигането на данъците напълно ще плати инвестициите в този план през следващите 15 г.

Администрацията на Байдън предлага вдигане на корпоративния данък от 21 на 28 на сто. През 2017 г. републиканците намалиха корпоративния данък от 35 на 21 на сто.

Вчера бе съобщено
Какви са данъчните приоритети на Байдън и как ще събере парите за инфраструктура?
Какви са данъчните приоритети на Байдън и как ще събере парите за инфраструктура?

Републиканците е малко вероятно да вдигнат данъците посред пандемия

Източник: news.bg