Президентът на САЩ Джо Байдън предложи във вторник на руския

...
Президентът на САЩ Джо Байдън предложи във вторник на руския
Коментари Харесай

Байдън предложи на Путин среща на върха в трета страна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън предложи във вторник на съветския си сътрудник Владимир Путин да бъде проведена среща на върха " в трета страна през идващите месеци ", с цел да се " построи постоянна и предвидима връзка с Русия ", разгласи Белият дом, представен от Франс прес.

В нов телефонен диалог президентът на Съединени американски щати е изразил по-специално " безпокойството си във връзка със скупчването на съветски войски в окупирания Крим и на украинската граница ". Байдън е призовал " Русия да понижи напрежението ", се показва още в известието.

В телефонния диалог президентът на Съединени американски щати е изразил непоколебимия си ангажимент към суверенитета и териториалната целокупност на Украйна, заяви Белият дом.

Байдън е дал да се разбере, че Съединени американски щати ще работят " твърдо ", с цел да защитят националните си ползи в отговор на такива дейности на Русия, като хакерски атаки и интервенция в избори, съобщи Ройтерс.

Но все пак Байдън е уверил Путин, че желае да построи " една постоянна и предвидима връзка с Русия, в сходство с американските ползи ", добавя Белият дом.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР