Президентът на САЩ Джо Байдън потвърди, че страната му ще

...
Президентът на САЩ Джо Байдън потвърди, че страната му ще
Коментари Харесай

Джо Байдън: САЩ изпраща 31 танка „Ейбрамс“ на Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън удостовери , че страната му ще достави 31 модерни танка " М1 Ейбрамс " на Украйна , съобщи Ройтерс.

Байдън, който приказва пред публицисти в Белия дом, показа тази оръжейна помощ като част от координирана акция с европейските съдружници. Това е доказателство, че Съединените щати и Европа остават единни против съветската инвазия в Украйна, посочи той.

" Съединени американски щати и Европа са изцяло единни в поддръжката си за Украйна против  наистина бруталната експанзия  на Русия ", сподели Байдън в изказването си.

Доставката на танкове на Украйна не е опасност за нахлуване против Русия, акцентира Байдън, представен от Франс прес. Той се аргументира, че тя е координирана с европейските съдружници и има за цел " да помогне на Украйна да отбрани своя суверенитет и териториалната си целокупност ".

Украйна приветства решението на Съединените щати , съобщи Франс прес.

" Исторически ден. Един от тези дни, които ще бъдат решаващи за нашата бъдеща победа ", изрази удовлетворение Андрий Ермак, ръководителят на администрацията на украинския президент Володимир Зеленски . В същото време той добави, че е от основно значение " това да е единствено началото ".

" Имаме потребност от стотици танкове " , акцентира Ермак.

Малко по-късно самият Зеленски приветства координираните известия на западните съдружници, че ще доставят тежки танкове на Украйна. Това е " значим стадий към окончателната победа ", посочи украинският президент, който от месеци настояваше страната му да получи такова въоръжение.

" Благодаря на (президента на САЩ) Джо Байдън за мощното ново решение да достави танкове " Ейбрамс " на Украйна. Благодарен съм на американците за тяхната поддръжка ", написа Зеленски в Туитър. " Днес свободният свят е единен както в никакъв случай до момента с обща цел: освобождението на Украйна ", добави той.

По-рано през днешния ден и немският канцлер Олаф Шолц разгласи, че страната му ще даде на Киев танкове " Леопард 2 ". Редица други западни съдружници също показаха подготвеност да изпратят военна помощ на Украйна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР