Президентът на САЩ Джо Байдън потърси покойна жена по време

...
Президентът на САЩ Джо Байдън потърси покойна жена по време
Коментари Харесай

Байдън повика починала жена по време на конференция в Белия дом

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън потърси починала жена по време на конференция за глада, храненето и здравето, съобщи АП.

Джаки Валорски, която представляваше щата Индиана в Камарата на представителите, почина при автомобилна злополука при започване на предишния месец.

" Къде е Джаки? ", попита Байдън и се огледа на конференцията в Белия дом през вчерашния ден.

Нееднократно запитана от публицисти на брифинг през вчерашния ден, Карин Жан-Пиер, прессекретарят на американския президент, не призна, че той е позволил неточност.

На конференцията Байдън приветства конгресмени и от двете партии, които работят за решение на казуса с гладуващите деца. Той приветства представителя Джим Макгавърн, сенаторите Майк Браун, Кори Букър, както и Джаки Уълорски, която беше считана за водач по въпроса преди гибелта си.

 

Президентът на Съединени американски щати ще одобри фамилията на Уълорски на следващия ден, когато ще подпише решение за преименуване на нея на клиника за ветерани в Индиана, заяви Българска телеграфна агенция.

Карин Жан-Пиер по този начин и не призна, че Байдън е позволил неточност, нито се извини на роднините на починалата жена.

" Отговорът ми сигурно няма да се промени ", сподели Жан-Пиер на брифинга. " Всички вие може да имате мнение за това по какъв начин давам отговор, само че аз давам отговор на въпроса по метода, по който той го е схванал, и по метода, по който ние го разбираме``, добави тя.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР