Президентът на САЩ Джо Байдън покани председателя на Камарата на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън покани председателя на Камарата на
Коментари Харесай

Байдън събира лидерите на Конгреса, за да обсъдят проблема с държавния дълг на САЩ

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън предложения ръководителя на Камарата на представителите Кевин Маккарти, както и водачите на двете партии в Камарата на представителите и Сената, на среща на 9 май, заяви Белият дом.

Според медиите срещата ще бъде отдадена на проблемите на държавния дълг. Министърът на финансите Джанет Йелън /на снимката/ сподели пред законодателите през вчерашния ден, че без повишение или преустановяване на тавана на дълга държавното управление няма да може да извърши отговорностите си до началото на юни. „ Като се има поради актуалната вероятност, извънредно значимо е Конгресът да работи допустимо най-скоро, с цел да усили или суспендира лимита на дълга по метод, който обезпечава дълготрайна убеденост, че държавното управление ще продължи да прави заплащанията си “, сподели Йелън в известие до законодателите. Миналата седмица Йелън към този момент предизвести за сериозните последствия, които чакат стопанската система на Съединени американски щати, в случай че Конгресът не реши казуса с лимита на държавния дълг.

„ Федералното държавно управление надали ще може да продължи да заплаща на милиони американци, в това число фамилии на военни, както и на възрастни хора, подвластни от общественото обезпечаване “, сподели Йелън по време на тирада в Търговската камара на окръг Сакраменто. Американските законодатели към момента са надалеч от съглашение, което ще увеличи тавана на националния дълг от настоящето му равнище от 31,4 трилиона $. По-рано този месец Маккарти сподели, че всяко нарастване на лимита на държавния дълг, съгласно републиканците, би трябвало да бъде съпроводено от съкращения на разноските. Последната точка не е включена в проектите на Белия дом и демократите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР