Президентът на САЩ Джо Байдън подписа в петък законопроекта, чрез

...
Президентът на САЩ Джо Байдън подписа в петък законопроекта, чрез
Коментари Харесай

Байдън одобри 886 млрд. долара за военни разходи на САЩ

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа в петък законопроекта , посредством който се отпускат рекордните 886 милиарда $ годишни военни разноски и политики като помощ за Украйна и ограничения за отбиване против Китай в Индо-Тихия океан, оповестява " Ройтерс ".

Законът беше признат от Конгреса предходната седмица. Контролираният от демократите Сенат на Съединени американски щати утвърди законодателството със мощно двупартийно болшинство от 87 гласа " за " против 13 " срещу ", до момента в който Камарата на представителите гласоподава в поддръжка с 310 гласа " за " против 118 гласа " срещу ".

Законопроектът, един от дребното съществени законодателни актове, които Конгресът приема всяка година, урежда всичко - от повишение на заплатите на членовете на службата и покупки на кораби и самолети до политики като поддръжка за задгранични сътрудници като Тайван.

Текстът от съвсем 3100 страници приканва за нарастване на заплатите с 5,2% на военнослужещите и усилва общия бюджет за национална сигурност на нацията с към 3% до 886 милиарда $. Той също по този начин изброява някои китайски компании за акумулатори, които съгласно него не дават отговор на изискванията за публични поръчки на Министерството на защитата.

Също по този начин се включва четиримесечно удължение на оспорван вътрешен орган за наблюдаване, което дава повече време на законодателите или да реформират, или да запазят програмата, известна като раздел 702 от Закона за наблюдаване на задграничното разузнаване.

Тази наредба срещна възражения както в Сената, по този начин и в Камарата на представителите, само че не задоволително, с цел да провали законопроекта.
 До края на годината US Сенатът няма да утвърди помощта за Украйна
До края на годината US Сенатът няма да утвърди помощта за Украйна

Преговарящите от Демократическата и Републиканската партия не престават работата си

Законопроектът удължава една мярка за подкрепяне на Украйна, Инициативата за подкрепяне на сигурността на Украйна, до края на 2026 година, като позволява 300 милиона $ за програмата през фискалната година, приключваща на 30 септември 2024 година, и идната.

Тази сума обаче е дребна спрямо 61 милиарда $, които Байдън изиска от Конгреса да утвърди, с цел да помогне на Киев да се бори с съветската инвазия, почнала през февруари 2022 година

Републиканците отхвърлиха да одобрят помощ за Украйна, без демократите да се съгласят със доста стягане на имиграционния закон.
 Зеленски пред Байдън: Украйна може да победи Обновена
Зеленски пред Байдън: Украйна може да победи

Пентагона отваря своите хранилища за Киев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР