Президентът на САЩ Джо Байдън подписа в петък закон за

...
Президентът на САЩ Джо Байдън подписа в петък закон за
Коментари Харесай

Байдън прекрати нормалните търговски отношения с Русия

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа в петък закон за преустановяване на естествените търговски връзки с Русия . Това е последната стъпка, която Съединени американски щати подхваща, с цел да накаже Москва за военното ѝ навлизане в Украйна, заяви The Hill.

Байдън също по този начин подписа законопроект за възбрана за импорт на съветски нефт , заяви Белият дом в известие за пресата в петък следобяд.

Това се случва към месец, откакто Байдън, дружно с други народи от Г-7, дадоха обещание да създадат това. Отмяната на непрекъснатите естествени търговски връзки с Русия - или която и да е нация - изисква акт на Конгреса.
 Страните от Г-7 лимитират енергийната си взаимозависимост от Русия
Страните от Г-7 лимитират енергийната си взаимозависимост от Русия

Япония не прецизира дали ще се причисли към ембаргото върху съветския нефт

Законът, който Байдън подписа, приключва естествените търговски връзки както с Русия, по този начин и с Беларус. Това разрешава на Байдън да наложи по-високи мита върху съветския импорт и в допълнение ще задуши съветската стопанска система, която към този момент беше мощно наранена от интернационалните наказания, наложени заради войната в Украйна.

Сенатът единомислещо одобри законодателството в четвъртък и Камарата на представителите бързо последва образеца му в необятен двупартиен избор с 420 гласа " за " против 3 " срещу " .

Съединени американски щати постановиха вълна от наказания на Москва, откогато нахлу в Украйна преди повече от шест седмици. Санкциите са ориентирани против съветски олигарси и публични лица, както и огромни съветски банки.

Байдън също подписа изпълнителна заповед предишния месец за възбрана на вноса на съветска сила от Съединени американски щати, само че законодателството , признато от Конгреса, трансформира това в закон.

Администрацията на Байдън разгласи в сряда нови наказания против дъщерите на съветския президент Владимир Путин, фамилията на висшия съветски посланик и двете най-големи съветски банки.
 Съединени американски щати глоби дъщерите на Владимир Путин
Съединени американски щати глоби дъщерите на Владимир Путин

Съединени американски щати също по този начин оповестиха наказания против брачната половинка и дъщерята на съветския външния министър Сергей Лавров

Байдън упрекна Русия, че е направила военни закононарушения в Украйна, като умишленода бъде изправен пред съда за тези закононарушения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР