Президентът на САЩ Джо Байдън подписа указ, който отменя допълнителните

...
Президентът на САЩ Джо Байдън подписа указ, който отменя допълнителните
Коментари Харесай

Байдън с важен указ за Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа декрет, който анулира спомагателните 25% мита, наложени от администрацията на Тръмп върху украинския импорт на стомана тази година, оповестиха от пресслужбата на Белия дом.

„ Стоманодобивната индустрия на Украйна беше доста нарушена от неоправданата, непредизвикана и безскрупулна война на Руската федерация против Украйна. Очаква се забележителен срив в производството на стомана в Украйна да понижи общото количество стомана, създадена в страната, както и количеството на стомана, импортирана в Съединени американски щати от Украйна, което през 2021 година е по-малко от 1% от целия импорт на стомана в Съединени американски щати за предходната година “ се отбелязва в известието.

Като се има поради спирането на способността на Украйна да създава стомана и продължаващите полемики за сигурността, президентът на Съединени американски щати реши да спре за една година 25-процентните мита, наложени върху стоманата през 2018 година от администрацията на предходния президент Доналд Тръмп.

Промените ще влязат в действие на 1 юни, източно лятно часово време.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР