Президентът на САЩ Джо Байдън подписа снощи закон за 430

...
Президентът на САЩ Джо Байдън подписа снощи закон за 430
Коментари Харесай

Байдън подписа многомилиарден закон за климата, здравеопазването и данъците

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа нощес закон за 430 милиарда $, считан за най-големия в историята на страната пакет за битка с климатичните промени. Законът планува понижаване на излъчванията на парников газ и понижаване на разноските за медикаментите по рецепта, предадоха Ройтерс и АП.

На церемонията по подписването в Белия дом участваха видни членове на Демократическата партия. Сред тях бе сенаторът Джо Манчин, чиято поддръжка за т.нар Закон за понижаване на инфлацията бе основна, тъй като в началото той бе срещу.

" Джо, ние нямахме подозрение ", сподели президентът по адрес на Манчин.

По думите на Джо Байдън този закон е " последната част " от неговия вътрешнополитически дневен ред. Освен това той се пробва да усъвършенства позициите на демократите пред гласоподавателите три месеца преди междинните избори през тази есен.

Законът включва най-голямата до момента федерална инвестиция в битката с климатичните промени - към 375 милиарда $. Освен това той покачва до 2000 $ тавана на годишните разноски за медикаменти по рецепта, които се възвръщат по схемата Медикеър, и ще подкрепи към 13 милиона американци да платят здравните си осигуровки.

Средствата, планувани от закона, се чака да дойдат от нарасналите налози за огромните компании и богатите физически и юридически лица. Част от сумите по закона ще отидат за намаляването на федералния недостиг.

Републиканците споделят, че новите налози върху бизнеса ще покачат цените и инфлацията до равнища по-високи от 1981 година Въпреки че демократите са го озаглавили Закон за понижаване на инфлацията, безпартийни анализатори настояват, че въздействието му върху цените ще бъде едва видимо, уточни АП.

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР