Президентът на САЩ Джо Байдън подкрепя въвеждането на целенасочени икономически

...
Президентът на САЩ Джо Байдън подкрепя въвеждането на целенасочени икономически
Коментари Харесай

Байдън подкрепя инициативата на ЕС за мерки срещу Беларус

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън поддържа въвеждането на целенасочени стопански наказания и други ограничения по отношение на Беларус от Европейски Съюз.

Байдън разпореди на администрацията да създаде подобаващи ограничения за изправяне пред съда на лицата, забъркани в случая с отклонения аероплан и задържането на журналиста Роман Протасевич, приет за екстремист в Беларус.

" Присъединявам се към многото апели за интернационално следствие за изясняване на обстоятелствата от това събитие. Приветствам известията, че Европейски Съюз приканва за целенасочени стопански наказания и други ограничения ", сподели Байдън в изказване, оповестено от пресслужбата на Белия дом.

" Наредил съм на моят екип да създаде надлежни ограничения за наказания против виновните за този акт в тясна съгласуваност с Европейски Съюз, други съдружници и сътрудници и интернационалните организации ", добавя той.

Президентът счита събитията за " засегнатост на интернационалните правила ".

" Принудителната смяна от страна на Беларус на курса на търговски аероплан, летящ от една страна на Европейски Съюз в друга, както и карцерът на Роман Протасевич са директна засегнатост за интернационалните правила ", се споделя в текста.

В изказването се показва, че видеото с разпита на Протасевич може да е направено по насила.

" Съединени американски щати, дружно с други страни, приканват за освобождението му, както и стотици политически пандизчии ", добави Байдън.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР