Президентът на САЩ Джо Байдън подари на британския премиер Борис

...
Президентът на САЩ Джо Байдън подари на британския премиер Борис
Коментари Харесай

Байдън подари на Борис Джонсън американско колело, а получи снимка в рамка

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подари на английския министър председател Борис Джонсън велосипед, съобщи Асошиейтед прес.

Белият дом заяви, че Байдън е подарил на министър-председателя " велосипед американско произвеждане и велосипедна каска, направена по поръчка от " Биленки Сайкъл Уъркс ", малко фамилно дружество от Филаделфия ". Байдън е родом от Пенсилвания.

Белият дом съобщи, че подаръкът е връчен като " жест на другарство и по отношение на общия им интерес към колоезденето ".

Кабинетът на Джонсън заяви, че министър председателят е подарил на Байдън фотография в рамка с портрет на Фредерик Дъглас, нарисуван върху стена в Единбург от английския махленски художник Рос Блеър.

Дъглас е негър аболиционист (политическо придвижване за унищожаване на робството) от 19 век, показва Ройтерс. Той бяга от робството в Съединени американски щати и се трансформира в аболиционистки лидер, който обикаля Англия и Ирландия, откъдето са и фамилните корени на Байдън.

Подаръкът е мигане към придвижването " Животът на чернокожите има значение ", отбелязва Ройтерс. Самият Рос, когато показва творбата си през 2020 година в интернет, го прави с хаштаг #blacklivesmatter ( " Животът на чернокожите има значение " ).

Байдън цитира Дъглас в своя тирада от 2020 година във време, когато Съединени американски щати се сблъскваха с въпроси за расова неправда в актуален и исторически проект, сложени от протестно придвижване, което се популяризира и във Англия.

Джил Байдън получи като подарък първото издание на книга на писателката Дафни дю Морие, огромна част от творчеството на която е минало точно в графство Корноуол, където се намира живописният британски курорт Карбис бей.

Обединеното кралство е първата спирка от първата задгранична обиколка на Джо Байдън. Вчера, също за пръв път, той се срещна с Джонсън.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР