Президентът на САЩ Джо Байдън почти буквално удари с юмрук

...
Президентът на САЩ Джо Байдън почти буквално удари с юмрук
Коментари Харесай

Байдън удари по масата: Путин сбърка! Украйна ще остане свободна!


Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съвсем безусловно удари с пестник по катедрата, зад която се бе изправил в историческия център на Вилнюс, с цел да произнесе прочувствена тирада след срещата на върха на водачите от НАТО.

Той съобщи, че Западът няма да промени своите позиции и ще продължи мощно да поддържа Украйна в битката й против съветската експанзия.

Журналистите, отразяващи срещата на върха, означиха, че Джо Байдън през днешния ден преднамерено пропусна неофициалния обяд с водачите на НАТО-вските страни (сред които и акад. Николай Денков, б.р.), с цел да се приготви за речта си на централния площад във Вилнюс.

Ние няма да отстъпим. Казвам ви го изцяло съществено. Нашата лоялност към Украйна няма да отслабне. Ние ще отстояваме свободата и независимостта й през днешния ден, на следващия ден и толкоз дълго, колкото е належащо “, съобщи президентът на Съединени американски щати.

„ Създадохме коалиция от повече от 50 страни, с цел да може Украйна да се отбрани – както в този момент, по този начин и в бъдещето “, добави Джо Байдън.

„ Путин си мислеше, че нашето единение ще се разклати при първото тестване. Той смяташе, че демократичните водачи ще се окажат слаби. Той сгреши! “, заключи американският президент.

По думите му Путин се надява да победи Украйна, затягайки войната, само че още веднъж бърка. „ Украйна ще остане свободна! “, отсече Байдън.

Президентът не пропусна да подсети събитията от 1991 година точно в Литва, когато жителите на дребната прибалтийска страна се изправиха всеобщо и без оръжие против пълчищата руски войски, пристигнали във Вилнюс, с цел да смажат желанието на народа за самостоятелност от Кремъл.

„ Жителите на балтийските страни – Литва, Латвия и Естония, станаха знак на бъдещата обединена Европа “, сподели Джо Байдън под аплодисментите на множеството в историческия център на Вилнюс.

Длъжни сме да напомним, че когато Джо Байдън споделя „ Западът “, има поради и Република България – страна, която е в хола на света с тази добра компания (а не в мрачното мазе при Иран, Северна Корея, Сирия и Никарагуа), с помощта на неколцина умни и почтени български водачи от края на 90-те години на предишния век.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР