Президентът на САЩ Джо Байдън по традиция е направил промени

...
Президентът на САЩ Джо Байдън по традиция е направил промени
Коментари Харесай

Байдън е направил промени в Овалния кабинет

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън по традиция е направил промени в подредбата в Овалния кабинет на Белия дом и измежду другите неща дори е сложил лунен камък на една от лавиците. За това оповестява вестник The Washington Post.

Новият държавен глав е свалил портрета на седмия президент Андрю Джаксън, който е бил на стената отляво на бюрото на досегашния американски водач. Той е заменен с портрет на един от бащите създатели на Съединените американски щати Бенджамин Франклин, нарисуван от известния френски художник Жозеф Дюплеси. Както и доста други предмети на изкуството, каптината е предоставена на Белия дом за краткотрайно ползоване от Националната художествена изложба на Съединени американски щати.

През 2017 година 45-ят президент Доналд Тръмп бе подложен на критика за това, че той е снимал с ветерани от индианското племе навахо под портрета на Андрю Джаксън, който е подписал закон, ориентиран към етническо пречистване и принудително преселение на американското радикално население.

На ситуирана вдясно от портрета на Бенджамин Франклин етажерка Байдън е сложил лунен камък. Според The Washington Post с този жест той желал да подчертае своя интерес към науката. По данни на вестник Houston Chronicle, става дума за парче базалт, което екипажът на американския галактически транспортен съд Apollo-11 е подарил на 42-я президент на Съединени американски щати Бил Клинтън.

Овалният кабинет

е формалното работно място на президента на Съединени американски щати. Разположен е в Западното крило на Белия дом. Архитектурно се характеризира с три огромни прозореца с южно ревю зад президентското бюро, както и камина в северната страна на помещението. Има четири порти, като източната води към Розавата градина. През западната се отива в по-малка стая, употребена за образователни цели, както и като столова. Северозападната врата води към основния кулоар на Западното крило, а североизточната - към кабинета на секретаря на президента. Овалният кабинет има валчеста форма, като огромната ос е с дължина 10.9 м, а дребната - 8.8 метра. Височината му е 5.6 метра.

След построяването на Овалния кабинет през 1934 година по време на мандата на Франклин Рузвелт, в него се слагат настилки четири пъти. Първата настилка е от корк върху основа от иглолистна дървесина, само че Дуайт Айзенхауер, който е фен на голфа, по-късно поврежда пода със своите стикове за голф. Линдън Джонсън заменя подовата настилка в средата на 60-те години на предишния век с линолеум. През 1982 година Роналд Рейгън поръчва нов паркетен под, който този път е от бор и дъб, и новият дизайн наподобява на истинските чертежи на Ерик Гаглър от 1934 година. През август 2005 година подът е още веднъж сменен, този път от Джордж Буш, само че разликите с предходния му тип са минимални.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР