Президентът на САЩ Джо Байдън планира да поиска около 100

...
Президентът на САЩ Джо Байдън планира да поиска около 100
Коментари Харесай

Белият дом иска 40 млрд. долара за Израел и 60 млрд. за Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън възнамерява да изиска към 100 милиарда $ в спомагателен пакет за национална сигурност тази седмица, в това число 40 милиарда $ помощ за Израел, Тайван и за южната граница на Съединени американски щати и към 60 милиарда $ помощ за Украйна , сподели почитан чиновник на администрацията пред Си Ен Ен.

Самият Байдън сподели тази седмица, че възнамерява да изиска от депутатите да одобрят " невиждан пакет за поддръжка за защитата на Израел ".

Искането за помощ за Израел като част от спомагателния пакет идва, откакто, с цел да покаже на съдружника на Съединени американски щати своята решителна поддръжка. Двама чиновници споделиха на Си Ен Ен, че Байдън не е желал да завърши решение за това каква сума да изиска за Израел, до момента в който не е имал шанса да се срещне персонално с премиера Бенямин Нетаняху и неговия боен кабинет и да получи подробна визия за потребностите на защитата на страната.

Междувременно спомагателното финансиране за подкрепяне на Украйна във войната й против Русия от дълго време е главен приоритет за администрацията.

Всяка мярка за финансиране би трябвало д а премине както в Сената, където спомагателната помощ има двупартийна поддръжка , по този начин и в Камарата, която няма водач от 17 дни, защото републиканските законодатели, които управляват камарата,, съдружник на някогашния Президентът Доналд Тръмп.

Републиканците в Камарата на представителите, които се чака да проведат още едно гласоподаване на ръководителя по-късно в четвъртък, също са разграничени по отношение на това дали да поддържат повече помощ, като някои крайнодесни консерватори.
 Кулеба: Украйна ще получава постоянно ATACMS
Кулеба: Украйна ще получава постоянно ATACMS

Това е директен резултат от съглашение сред президента Зеленски и президента Байдън
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР