Президентът на САЩ Джо Байдън планира да пътува до Брюксел

...
Президентът на САЩ Джо Байдън планира да пътува до Брюксел
Коментари Харесай

Байдън пристига в Брюксел за засилване на отбраната на съюзниците

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън възнамерява да пътува до Брюксел идната седмица за среща на водачите на НАТО , с цел да обсъдят съветската инвазия в Украйна и да успокоят съдружниците, оповестява ЕнБиСи.

Президентът би трябвало да замине за Брюксел за срещата на върха на НАТО на 24 март, " с цел да разиска продължаващите старания за въздържане и защита в отговор на непредизвиканата и неоправдана офанзива на Русия против Украйна, както и да удостовери нашия стоманен ангажимент към нашите съдружници от НАТО ", разяснява прессекретарят Джен Псаки във вторник.

Байдън също възнамерява да се причисли към плануваната среща на върха на Европейския съвет , с цел да разиска напъните за налагане на стопански наказания на Русия, даване на филантропична поддръжка и справяне с други провокации, свързани с спора, сподели Псаки.
 НАТО изключва въвеждането на неразрешена за полети зона над Украйна
НАТО изключва въвеждането на неразрешена за полети зона над Украйна

Това щяло да насочи събитията " в неверна посока "

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг сподели във вторник, че алиансът ще свика среща на водачите , която ще се организира на 24 март в централата на НАТО в Брюксел.

" Ще се заемем с нахлуването на Русия в Украйна, нашата мощна поддръжка за Украйна и по-нататъшното подсилване на възпирането и защитата на НАТО . В този сериозен миг Северна Америка и Европа би трябвало да продължат да стоят дружно ", сподели Столтенберг.

Пътуването на Байдън, първото му в Европа от октомври, ще последва пътуването на вицепрезидента Камала Харис, която посети Полша и Румъния предходната седмица.
 Войната в Украйна може да докара до преосмисляне на американската отбрана на Европа
Войната в Украйна може да докара до преосмисляне на американската отбрана на Европа

И въпреки всичко в този момент тук има доста по-малко американски войски в сравнение с през 1991 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР