Президентът на САЩ Джо Байдън планира да номинира днес Кетанджи

...
Президентът на САЩ Джо Байдън планира да номинира днес Кетанджи
Коментари Харесай

Байдън номинира първата чернокожа жена за член на Върховния съд на САЩ

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън възнамерява да номинира през днешния ден Кетанджи Браун Джаксън, федерален апелативен арбитър, да стане първата чернокожа жена, която ще бъде член на Върховния съд на Съединени американски щати, заяви Ройтерс, базирайки се на два източника.

Обявяването на Джаксън, което се чака да се състои в Белия дом, ще сложи началото на борбата за одобряване в Сената, където силите на двете политически сили са съвсем изравнени. Другите кандидати за номинацията бяха Джей Мишел Чайлдс, арбитър от окръжния съд в Южна Каролина, и Леондра Кругер, арбитър във Върховния съд на Калифорния.

Джаксън ще размени демократичния арбитър Стивън Брейър, който разгласи през януари желанието си да се отдръпна. Върховният съд има консервативно болшинство от 6-3 гласа, което ще остане непроменено от новото предопределение.

Миналата година Сенатът гласоподава с 53 против 44 гласа за одобряването на Джаксън, откакто Байдън я номинира за член на авторитетния апелативен съд на окръг Колумбия. При гласуването тя беше подкрепена и от трима сенатори републиканци.

При одобряването на Джаксън предходната година републиканците я попитаха дали расата играе роля в метода й към решаването на каузи. Тя отговори, че това не е по този начин. Преди това Сенатът я утвърди за федерален областен арбитър, служба, която тя заемаше в продължение на осем години.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР