Президентът на САЩ Джо Байдън отпътува за Европа, където ще

...
Президентът на САЩ Джо Байдън отпътува за Европа, където ще
Коментари Харесай

Президентът на САЩ Джо Байдън отпътува за Европа

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън отпътува за Европа, където ще взе участие в две срещи на върха и където има желание да консолидира още повече и то трайно редиците на Западните страни пред Русия, съобщи Франс прес и Българска телеграфна агенция.

В Германия, в Елмау, Байдън ще взе участие от на следващия ден до вторник в срещата на върха на Г-7. След това отива в Мадрид за присъединяване в срещата на върха на НАТО.

Според Джон Кърби, координатор в Белия дом по стратегическите въпроси, това пътешестване идва в преломен миг за трансатлантическата взаимност. Според Кърби Байдън има желание да покаже на съдружниците си, че опълчването на Русия и това на Китай са допълващи се, а не противоречащи си цели.

Вашингтон си е сложил три огромни цели за срещата на върха на Г-7 - повишаване на натиска над Москва, отправяне на съответни оферти за реагиране на скока в цените на силата и храните и слагане на основите на инфраструктурно партньорство на Г-7 с разрастващите се стопански системи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР