Президентът на САЩ Джо Байдън отложи пътуването си до Германия

...
Президентът на САЩ Джо Байдън отложи пътуването си до Германия
Коментари Харесай

Байдън отложи пътуването си до Германия и Ангола заради урагана Милтън

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън отсрочи пътуването си до Германия и Ангола, с цел да може да следи подготовката за мощния вихър Милтън, който се стоварва върху Флорида, заяви Белият дом.

„ Предвид плануваната траектория и мощ на урагана Милтън президентът Байдън отсрочва идното си пътешестване до Германия и Ангола ", сподели прессекретаря Карин Жан-Пиер.

По думите ѝ той координира и продължаващата реакция на различен вихър - Хелън, който доскоро повече от седмица умъртви над 230 души и нанесе опустошения в югоизточната част на Съединените щати.

81-годишният Байдън трябваше да отпътува на 10 октомври за своето заключително пътешестване до Германия, където трябваше да се срещне с европейските водачи, с цел да поддържа битката на Украйна против Русия.

Пътуването му беше едно от поредицата интернационалните визити, които той планираше през последните месеци на своето президентство, откакто през юли се отхвърли от присъединяване в изборите.

В Германия Байдън трябваше да организира четиристранна среща на върха с канцлера Олаф Шолц, френския президент Еманюел Макрон, английския министър-председател Киър Стармър и да се срещне с украинския президент Володимир Зеленски. Предвидено беше и държавно посещаване в Берлин.

След това американският водач трябваше да следи по-голяма интернационална среща на върха на съдружниците на Украйна в американската военна база Рамщайн в Югозападна Германия.

След Германия Байдън щеше да направи дълго чаканото си първо посещаване като президент в Африка на юг от Сахара с пътуването си до богатата на нефт Ангола.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР