Президентът на САЩ Джо Байдън отказва да се срещне с

...
Президентът на САЩ Джо Байдън отказва да се срещне с
Коментари Харесай

Байдън не желае да вижда Путин на срещата на Г-20

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън отхвърля да се срещне с съветския деспот Владимир Путин на срещата на Г-20 даже в коридора или за обща фотография на държавните водачи. И сега чиновниците в администрацията във Вашингтон подхващат всички нужни стъпки, с цел да подсигуряват, че това няма да се случи. 

Това съобщи някогашният дипломат на Съединени американски щати в Украйна Уилям Тейлър пред Политико.

Според Тейлър Байдън счита, че Путин е палач и военнопрестъпник.

" Обикновено с убийци и военнопрестъпници човек не се среща ", разяснява някогашният дипломат.

Всъщност откогато е президент Байдън е имал единствено една среща с Путин - в Женева през 2021 година Отделно от това те са разговаряли няколко пъти по телефона, обсъждайки обстановката в Украйна, само че това бе преди Русия да нахлуе там.

По-рано Джо Байдън съобщи, че срещата му с Путин ще зависи от това какво тъкмо желае да разиска съветският президент. Ако той желае да приказваме за американската баскетболна звезда Бритни Грийнър (осъдена от съветски съд за владеене и трафик на наркотици), аз съм подготвен да беседваме, означи Байдън.

„ Смятам, че той е направил военни закононарушения и по тази причина не виждам причина да се срещам с него в този момент “, акцентира още Байдън.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР