Президентът на САЩ Джо Байдън отбеляза във вторник в речта

...
Президентът на САЩ Джо Байдън отбеляза във вторник в речта
Коментари Харесай

Байдън пред ООН: Глобалното общество е в преломна точка, не се стремим към Студена война

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън означи във вторник в речта си при откриването на 76-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, че световното общество се намира в " преломна точка на нашата история " и в " решаващо десетилетие за нашия свят ", съобщи Ройтерс.

" Всички ние би трябвало да работим дружно, както в никакъв случай преди, с цел да се надигнем пред световните провокации ", означи американският президент.

Речта на Байдън в Организация на обединените нации е в миг, в който президентът се пробва да промени курса на американската външна политика , миг, който той дефинира като " решаващо за света десетилетие ", заяви.

Целта на Белия Дом е миналите 20 години на спорове да правят отстъпка място на водачество чрез целенасочена и ефикасна американска дипломация.

Байдън прикани другите делегации на срещата да работят дружно, за " да победят Covid-19 " и да се оправят с изменението на климата, което " към този момент опустошава всяка част от нашия свят ". Той също по този начин прикани за връщане към Всеобщата декларация за правата на индивида и слагането ѝ на над " голата политическа власт ".

" Вместо да продължаваме да се борим с войните от предишното, ние се вглеждаме в това да посветим ресурсите си на провокациите, които крият ключовете за нашето групово бъдеще ", акцентира Байдън.

Президентът на Съединени американски щати също по този начин съобщи, че въоръжените сили на страната могат да се употребяват единствено като " инструмент в краен случай ".

Той акцентира, че доста от проблемите, пред които е изправено човечеството през днешния ден, не могат да бъдат решени, " или даже да бъдат адресирани посредством силата на оръжията ".

" Оръжието не би трябвало да се употребява като отговор на всеки проблем, който виждаме по света ", уточни Байдън.

Според американският президент светът се нуждае от ново механизъм за финансиране на световната здравна сигурност .

Джо Байдън акцентира по време на речта си, че неговата страна не се стреми към " нова Студена война " или " разграничен свят ".

" Според мен всички огромни сили на света са длъжни деликатно да ръководят взаимоотношенията си. Ние (САЩ) ще се застъпваме за нашите съдружници и нашите другари и ще се противопоставяме на опитите на по-силните страни да преобладават над по-слабите. Съединени американски щати са подготвени да работят с всяка нация, която се ускорява и преследва мирни решения, с цел да споделят провокациите, даже в случай че имаме напрегнати различия в други области ", уточни той.

Байдън също по този начин акцентира, че Вашингтон е подготвен да се върне към цялостно съблюдаване на Съвместния изчерпателен проект за деяние (JCPOA, прочут като иранското нуклеарно споразумение), " в случай че Иран направи същото ".

Съединените щати ще удвоят финансирането, ориентирано към битка с изменението на климата по целия свят, уточни Байдън в речта си пред Общото заседание на Организация на обединените нации.

Той прикани международните водачи " да гледат в бъдещето ", вместо " да се концентрират " върху минали кавги.

Pres. Biden addresses UN General Assembly on pandemic: “Our shared grief is a poignant reminder that our collective future will hinge on our ability to recognize our common humanity and to act together. ”
— ABC News (@ABC)
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР