Президентът на САЩ Джо Байдън осъди масираните руски ракетни удари

...
Президентът на САЩ Джо Байдън осъди масираните руски ракетни удари
Коментари Харесай

Говори Белият дом! Байдън осъди руските ракетни атаки срещу Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън осъди масираните съветски ракетни удари против Украйна, като посочи, че те са били ориентирани против цивилни и не са имали никаква военна цел. Той даде обещание, че Съединени американски щати и техните съдружници ще продължат да принуждават Москва да заплаща цената на дейностите си.

" Съединените щати изрично осъждат днешните ракетни удари на Русия против Украйна, в това число против Киев. При тези набези бяха убити и ранени цивилни и бяха унищожени цели, които не служат за военна цел ", се споделя в изказване на Байдън. Тези нахлуване " още веднъж показват цялостната грубост на противозаконната война на Путин против украинския народ ", добави президентът на Съединени американски щати, представен от Ройтерс.

Вашингтон е дал на Киев над 16,8 милиарда $ помощ в областта на сигурността, откогато на 24 февруари Русия нахлу в Украйна. Съединени американски щати и съдружниците им постановиха и серия от стопански наказания на Москва поради дейностите ѝ в прилежащата страна.

" Тези удари единствено ускоряват още повече нашия ангажимент да бъдем с народа на Украйна толкоз, колкото е належащо ", сподели Байдън. " Заедно с нашите съдружници и сътрудници ние ще продължим да постановяваме на Русия да заплаща цена за своята експанзия, ще държим Путин и Русия виновни за техните жестокости и военни закононарушения и ще предоставяме на украинските сили поддръжката, нужна им, с цел да защитят страната и свободата си ", акцентира президентът на Съединени американски щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР