Президентът на САЩ Джо Байдън осъди иранските атаки срещу военни

...
Президентът на САЩ Джо Байдън осъди иранските атаки срещу военни
Коментари Харесай

Байдън обеща отговор на Г-7, „желязна“ подкрепа на САЩ за Израел след атаките срещу Иран

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън осъди иранските офанзиви против военни уреди в Израел, обещавайки координирана Група от седем (G7) дипломатически отговор, като в същото време акцентира помощта на Съединените щати за свалянето на „ съвсем всички “ атакуващи дронове и ракети.

Байдън, който прекъсна пътуването си до Делауеър и се върна във Вашингтон, окръг Колумбия, с цел да се срещне със съветници по отношение на нападението късно в събота вечерта, сподели в изказване, оповестено от Белия дом, че силите и оборудванията на Съединени американски щати не са били ударени.

Президентът на Съединени американски щати сподели, че е повторил „ желязната “ поддръжка за сигурността на Израел в диалог с премиера Бенямин Нетаняху, с който е имал обтегнати връзки поради метода, по който Израел се оправя с войната в Газа.

„ Казах му, че Израел показва незабравим потенциал да се пази против и да побеждава даже невиждани офанзиви – изпращайки ясно обръщение на враговете си, че не могат дейно да застрашат сигурн...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР