Президентът на САЩ Джо Байдън определи в интервю за ABC

...
Президентът на САЩ Джо Байдън определи в интервю за ABC
Коментари Харесай

Голяма грешка е оттеглянето на Путин от Нов Старт , смята Байдън

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън дефинира в изявление за ABC News в сряда като   " огромна неточност " решението на съветския му сътрудник Владимир Путин краткотрайно да спре присъединяване на Русия в последния останал контракт за нуклеарни оръжия сред двете страни.

" Голяма неточност е да се направи това. Не е доста отговорно. Но не мисля, че той има намерение да употребява нуклеарни оръжия или нещо сходно ", сподели Байдън на Мюър в Полша в сряда, преди президентът да отлети назад за Вашингтон.

Байдън сподели, че " не е сигурен какво още е съумял Путин да каже в речта си сега, само че мисля, че това е неточност и съм убеден, че ще успеем да я изправим ".

Путин разгласи във вторник, че Русия стопира присъединяване си в контракта Нов СТАРТ, подписан за първи път през 2010 година и продължен през 2021 година, който вкарва ограничавания за броя на нуклеарните оръжия, ситуирани от всяка страна, и инспекциите на нуклеарни обекти.

Руският водач сподели, че временно стопира присъединяване си в съглашението поради поддръжката на САЩ и други съдружници от НАТО за Украйна, която отблъсква бруталната инвазия на Москва от към година.

" Те желаят да ни нанесат " стратегическо проваляне " и в това време да се опитат да стигнат до нашите нуклеарни уреди ", сподели Путин в тирада във вторник, повтаряйки фраза, употребена от американски чиновници, с цел да опишат стремежи резултат в Украйна.

Путин настоя, че Русия не се отдръпва изцяло от пакта, а съветското външно министерство сподели, че ограничаването за нуклеарни оръжия към момента ще се съблюдава. Но все пак решението разтревожи Вашингтон, като във вторник държавният секретар Антъни Блинкън го назова " доста безконтролно ".

" Мисля, че е значимо да продължим да действаме отговорно в тази област, сподели Блинкън пред кореспонденти. Това също е нещо, което останалият свят чака от нас. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР