Президентът на САЩ Джо Байдън опитва да намери изход от

...
Президентът на САЩ Джо Байдън опитва да намери изход от
Коментари Харесай

Подозират САЩ в тайни преговори с Русия

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън пробва да откри излаз от войната в Украйна. А представители на неговата администрация са взели участие в секрети договаряния с Русия. За това пишат редица издания в Съединени американски щати.

Съветникът по националната сигурност Джейк Съливан, е разговорял с високопоставени съветски представители с вярата да се понижи рискът войната в Украйна да прерасне в нуклеарен спор, твърди " Уолстрийт джърнъл ".

Изданието цитира американски и съюзнически представители, които споделят, че Съливан е имал поверителни диалози в последните месеци със съветника от Кремъл Юрий Ушаков и секретаря на съветския Съвет за сигурност Николай Патрушев.

Според " Вашингтон пост " пък импровизирано Белият дом предизвиква Киев за договаряния с Москва.

Белият дом отхвърли коментар по отношение на информацията, а говорителката на Съвета за национална сигурност Ейдриън Уотсън съобщи, че: " Хората настояват доста неща ".

В петък Джейк Съливан сподели по време на визитата си в Киев, че поддръжката на Вашингтон за Украйна ще остане " непоколебима и твърда " след междинните избори за Конгрес на 8 ноември.

" Ние признаваме острата потребност на противовъздушната защита на Украйна в този сериозен миг, в който Русия и съветските сили засипват с дъжд от ракети и ирански дронове гражданската инфраструктура на тази страна ", сподели Съливан на конференция в украинското президенство.

Вестник  " Вашингтон пост " пък писа, че администрацията на Байдън импровизирано предизвиква украинските водачи да дадат знак, че са отворени за договаряния с Русия и да се откажат от обществения си отвод да се ангажират в мирни договаряния до момента в който президентът Владимир Путин не бъде отхвърлен от власт.

Изданието цитира неназовани източници, осведомени с разискванията, че настояването на американски длъжностни лица не цели подтикване на Украйна към масата за договаряния, а е пресметнато изпитание да се подсигурява, че Киев ще резервира поддръжката на други страни, чиито електорати се тормозят, че войната ще се разпалва още дълги години.

Изданието написа, че американските чиновници споделят оценката на своите украински сътрудници, че за момента Путин не се отнася съществено към договаряния, само че признават, че възбраната на украинския президент Володимир Зеленски да се преговоря с него, е провокирала угриженост в елементи от Европа, Африка и Латинска Америка, където последствията от войната върху цените на храните и горивото се усещат най-остро.

" Умората от протичащото се в Украйна е действителна за някои от нашите сътрудници ", цитира вестникът неназован американски източник.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР