Президентът на САЩ Джо Байдън одобри изпращането на допълнителни войски

...
Президентът на САЩ Джо Байдън одобри изпращането на допълнителни войски
Коментари Харесай

CNN: Байдън одобри изпращането на допълнителни военни от САЩ в Източна Европа

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън утвърди изпращането на спомагателни войски в Източна Европа

Според Си Ен Ен, която се базира на източници от американската администрация, разполагането на войски ще се реализира "през идващите няколко дни ", съобщи

Според източниците на канала 2000 военнослужещи ще бъдат ситуирани в Полша, а още "няколко хиляди " военнослужещи ще бъдат ситуирани на югоизточния фланг на НАТО, в това число в Румъния. Очаква се скоро Пентагонът да разгласи публично прехвърлянето на спомагателни сили.

"Уолстрийт Джърнал " оповестява, че Съединени американски щати ще реалокират към 1000 военнослужещи от Германия в Румъния като част от укрепването на източния фланг на НАТО. Според вестника Пентагонът е наредил да се приведат в положение на нараснала подготвеност още няколко хиляди военнослужещи за вероятно разполагане в Европа.

По-рано представителят на Пентагона Джон Кърби съобщи, че Съединени американски щати са подготвени да изпратят 8500 военнослужещи в Европа, само че дефинитивно решение за това към момента не е взето. По думите му това са бойни, разследващи, авиационни, медицински и транспортни елементи. Той също по този начин посочи, че Съединените щати не възнамеряват да разполагат войски в Европа отвън територията на съдружниците от НАТО.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР