Президентът на САЩ Джо Байдън одобри изпращането на допълнителни военни

...
Президентът на САЩ Джо Байдън одобри изпращането на допълнителни военни
Коментари Харесай

CNN: Байдън одобри изпращането на допълнителни войски в Източна Европа

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън утвърди изпращането на спомагателни военни от Съединени американски щати в Източна Европа, оповестява CNN.

Очаква се информацията да бъде публично доказана от Пентагона.

" Изпращането на войски от Съединени американски щати към Европа е проява в поддръжка на съдружниците на НАТО, които се усещат застрашени от военните дейности на Русия по отношение на Украйна ", обявиха публични лица пред CNN.

" Разполагането на войски ще включва почти 2000 американски бойци в Полша и още няколко хиляди в югоизточните страни от НАТО, в това число Румъния ", допълват източниците.

Преди дни стана ясно, че Съединени американски щати към този момент са мобилизирали 8500 бойци в нараснала подготвеност, ако Силите за реагиране на НАТО бъдат извикани и американските сили се нуждаят от тях.

Байдън сподели още, че ще реалокира войските " в най-скоро време ", защото Русия продължава да събира сили покрай Украйна, предизвиквайки опасения от нова инвазия, даже когато дипломатическите старания за деескалация на напрежението не стопират.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР