Президентът на САЩ Джо Байдън одобри допълнителен оръжеен пакет от

...
Президентът на САЩ Джо Байдън одобри допълнителен оръжеен пакет от
Коментари Харесай

САЩ дават още 675 млн. долара военна помощ за Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън утвърди спомагателен оръжеен пакет от 675 милиона $ за Украйна , сподели министърът на защитата Лойд Остин в четвъртък, по време на среща на министрите на защитата на съдружниците, на която се разисква по какъв начин западните страни да дават на Киев дълготрайна поддръжка в противодействието на съветската инвазия, предава Ройтерс.

Остин, който приказва при започване на срещата на министрите на защитата във военновъздушната база Рамщайн в Германия, сподели, че там ще бъде разисквано по какъв начин страните могат да работят дружно, с цел да обучат украинските сили и да подобрят отбраната им .

" Тази контактна група би трябвало да се нарежда, с цел да поддържа смелите бранители на Украйна в дълготраен проект ", сподели Остин, имайки поради срещата. " Това значи непрестанен и съдбоносен поток от дейности в този момент. "

Най-новият американски пакет ще включва муниции, бронирани коли и противотанкови системи.

Вашингтон към този момент е дал повече от 10 милиарда $ военна помощ на държавното управление на президента Володимир Зеленски, откогато съветските войски нахлуха на 24 февруари.
 Байдън желае от Конгреса $13,7 милиарда за военна помощ за Украйна
Байдън желае от Конгреса $13,7 милиарда за военна помощ за Украйна

Съединени американски щати: Сплотихме света в поддръжка народа на Украйна, не можем да позволим тази поддръжка да спре

Белият дом в Деня на независимостта на украйна, 24 авуст, съобщи, че средствата са нужни, с цел да се поддържа темпото на помощта за Украйна през първите три месеца на фискалната 2023 година, която стартира при започване на октомври. Служителят на администрацията сподели, че почти три четвърти от средствата, които Конгресът към този момент е одобрил за Украйна, са изразходвани.

Конгресът на двупартийна основа утвърди над 53 милиарда $ за сигурнос т, икономическа и филантропична помощ за справяне с нахлуването на Русия в Украйна тази година . Байдън подписа последния пакет на обща стойност 40 милиарда $ в закон през май. По това време Белият дом съобщи, че чака тези средства да стигнат до края на фискалната година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР