Президентът на САЩ Джо Байдън обяви в петък, че скоро

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обяви в петък, че скоро
Коментари Харесай

Байдън праща войски в Източна Европа

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи в петък, че скоро възнамерява да изпрати дребен брой американски сили в Източна Европа, на фона на възходящите страхове от допустима съветска инвазия в Украйна, заяви The Hill.

" Ще преместя войски в Източна Европа в страните от НАТО в близко бъдеще, сподели Байдън пред кореспонденти в база " Андрюс ", откакто се върна от пътешестване до Питсбърг. Не прекалено много. "

Пентагонът сложи 8500 бойци в нараснала подготвеност за евентуално разполагане в страните от НАТО в Източна Европа, а мненията на Байдън наподобява изрично алармират, че най-малко някои от тези сили ще бъдат ситуирани скоро. Очаква се по-голямата част от войските да се причислят към сили за бързо реагиране на НАТО в Източна Европа.

" Не имаме вяра, че президентът Путин е взел дефинитивно решение да употребява тези сили против Украйна ", съобщи министърът на защитата Лойд Остин.

Припомняме, че по-рано през вчерашния ден президентът предизвести, че има " огромна възможност " Русия да нахлуе в Украйна идващия месец.

Русия съобщи, че вижда " малко учредения за оптимизъм " в разрешаването на рецесията, откакто Вашингтон отхвърли главните претенции на Москва.

Натрупването на десетки хиляди съветски бойци по границите на Украйна през последните седмици разпали страховете от инвазия. Русия отхвърля да възнамерява такава.

Президентът на Съединени американски щати е направил мненията в телефонен диалог с украинския президент Володимир Зеленски в четвъртък.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи в четвъртък, че отговорът на Съединени американски щати оставя " малко учредения за оптимизъм ", само че добави, че " постоянно има вероятности за продължение на разговора, това е в интерес и на нас, и на американците ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР