Президентът на САЩ Джо Байдън обяви в четвъртък подкрепa Африканският

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обяви в четвъртък подкрепa Африканският
Коментари Харесай

Байдън подкрепя Африканския съюз за Г-20

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи в четвъртък подкрепa Африканският съюз да се причисли като непрекъснат член към Г-20, заяви " Ройтерс ".

Предложението му е част от напъните на Вашингтон да съживи връзките с район, който остана на назад във времето пред други цели през последните години.

По време на срещата на върха на водачите на Съединени американски щати и Африка, той сподели, че Съединените щати се стремят да засилят съдействието във всички области.

" Африка има място на всички места, където се разискват световните провокации, във всяка институция, където се организират такива полемики, сподели Байдън.
 Байдън удостовери уговорката на Съединени американски щати в Африка
Байдън удостовери уговорката на Съединени американски щати в Африка

Във Вашингтон се организира среща на върха

В момента Южна Африка е единственият член на Г-20 от Африка. Африканският съюз  се състои от 55 държави-членки.

Припомняме, че по-рано днес Байдън показа милиарди долари дадено държавно финансиране и частни вложения, които да оказват помощ на континента в опазването на здравето, инфраструктурата, бизнеса и технологиите.

" Съединени американски щати се ангажират да поддържат всеки аспект от растежа на Африка ", сподели Байдън на водачите, представяйки своята визия на тридневната среща на върха САЩ-Африка за това по какъв начин Съединени американски щати могат да бъдат катализатор в развиването на Африка.

Байдън, който показва Съединени американски щати като благонадежден сътрудник за поощряване на демократични избори и на сериозно значимия здравен и енергиен напредък, даде обещание 55 милиарда $ в ангажирани вложения през идващите три години, които са " единствено началото ".

Той разгласи повече от 15 милиарда $ частни търговски и капиталови задължения и партньорства.
 Байдън обръща поглед към Африка
Байдън обръща поглед към Африка

Нова политика на Белия дом

Съединените щати изостанаха много зад Китай в вложенията в Субсахарска Африка, която се трансформира в основно полесражение във все по-ожесточена конкуренция сред великите сили. Белият дом упорства, че срещата тази седмица е по-скоро сесия " за чуване на африкански водачи ", в сравнение с опит да се опълчи на въздействието на Пекин, само че главният външнополитически принцип на президента прозира зад всичко: Америка е в епохална борба, с цел да потвърди, че демокрациите могат да надминат автокрациите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР