Президентът на САЩ Джо Байдън обяви първите си мерки на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обяви първите си мерки на
Коментари Харесай

Байдън обяви насилието с оръжия в САЩ за международен срам, взима мерки

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи първите си ограничения на фона на възобновен напън за справяне с насилието с оръжия в Съединени американски щати след голям брой всеобщи стрелби.

" Предприемаме стъпки за справяне освен с оръжейната рецесия, само че и с това, което в действителност е рецесия с публичното здраве ", сподели той за шестте изпълнителни дейности, които Белият дом разгласи нощес.

" Насилието с оръжие в тази страна е зараза и е интернационален позор ", настоя той, представен от " Бизнес инсайдър ".
 Десет убити при пукотевица в Съединени американски щати
Десет убити при пукотевица в Съединени американски щати

Нападение в магазин за хранителни артикули

Този ход идва, откакто насилието с оръжия още веднъж попадна под прожекторите в страната, откакто при две всеобщи стрелби в Джорджия и Колорадо бяха убити общо 18 души. По данни на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите близо 40 000 души в Съединени американски щати умират от пострадвания с огнестрелно оръжие годишно .

" Стига молебствия - време е за някакви дейности ", акцентира Байдън.

Байдън има за цел да ограничи разпространяването на " призрачни оръжия " - огнестрелни оръжия без серийни номера, които могат да се сглобяват независимо вкъщи, като приканва Министерството на правораздаването да издаде предписание в границите на 30 дни, което ще " спре разпространяването на тези огнестрелни оръжия " съгласно изказване на Белия дом.

" Всеки, от нарушител до терорист, може да закупи този комплект, единствено за 30 минути да сглоби оръжие ", означи Байдън и добави: " Искам да видя тези комплекти да бъдат третирани като огнестрелни оръжия. "
 Осем починали и трима ранени при набези в Съединени американски щати, задържан е обвинен
Осем починали и трима ранени при набези в Съединени американски щати, задържан е обвинен

Полицията проверява няколко сигнала на пукотевица в Атланта против азиатци

Министерството на правораздаването също по този начин ще откри предписание за установяване на револвери със стабилизираща скоба като " късоцевна пушка ", които са предмет на по-строги регулации според Националния закон за огнестрелното оръжие. Предполагаемият обвинен в стрелбата в Колорадо е употребявал револвер със скоба за ръка, който наподобява на пушка съгласно чиновник на реда.

Байдън също по този начин дава на министерството на правораздаването 60 дни да изготви пример на законодателство за щатите да ползват закони " алено знаме ", което ще разреши на членовете на фамилии и другари да подадат тъжби до съд и да забранят на някои достъп до оръжие, в случай че те се считат за заплаха за себе си или другите .

" Ние знаем, че законите червени флагове могат да спрат всеобщите стрелци, преди те да могат да изпълнят своите проекти за принуждение ", посочи Байдън и акцентира: " Време е да приемем този закон и да защитим още повече хора. "
 Бивш играч по американски футбол простреля петима и се самоуби
Бивш играч по американски футбол простреля петима и се самоуби

Застрелян е в това число бележит доктор

Байдън беше съпроводен от вицепрезидента Камала Харис и основния прокурор Мерик Гарланд, като разгласи номинацията си за началник на Бюрото за алкохол, тютюнопушене и огнестрелни оръжия, което не е имало непрекъснат шеф от 2015 година насам. Дейвид Чипман, бранител на сигурността на оръжията, е работил в организацията в продължение на 25 години, а преди този момент е бил старши консултант по политиката на някогашния конгресмен Габи Гифордс от Аризона, оживяла при всеобща пукотевица и съосновател на група за надзор на оръжията.

Освен това администрацията на Байдън възнамерява да влага в тактики за интервенция в общностите за понижаване на насилието с оръжия, както и да усъвършенства отчитането на трафика на оръжия, като разгласява годишен отчет с нови данни.

Байдън акцентира, че ограниченията, подхванати през днешния ден, били единствено първа стъпка и прикани Конгреса да одобри всеобхватни промени за по-добро справяне с насилието с оръжия от федерално равнище.

" Независимо дали Конгресът работи или не, аз ще употребявам всички запаси, с които разполагам като президент, с цел да предпазя американския народ от принуждение с оръжия ", увери Байдън и добави: " Но Конгресът може да направи доста повече, с цел да помогне на тези старания. "

По време на предизборната акция Байдън дефинира насилието с оръжия като " зараза на публичното здраве " и даде обещание да следва политики за сигурност на оръжията, в това число да забрани щурмовите оръжия и да разшири инспекциите на хората при продажбите на оръжие.

Миналия месец Камарата на представителите (долната камара на Конгреса) одобри законодателство, което ще затвори малките врати при покупко-продажбите с огнестрелно оръжие и ще разшири условията за инспекция на предишното, макар че ориста му остава несигурна в отмерено разделения Сенат. Републиканците от Конгреса в по-голямата си част не са склонни да одобряват ограничения за сигурност на оръжията, което те считат за нарушаване на правата , предоставени от втората корекция на американската конституция.

" Те са подправени причини , предполагайки, че под въпрос са сложени правата от втората корекция ", настоя Байдън за своите изпълнителни ограничения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР