Президентът на САЩ Джо Байдън обяви нови 500 американски санкции

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обяви нови 500 американски санкции
Коментари Харесай

Байдън обяви нови мащабни санкции срещу Русия заради Украйна и Навални

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи нови 500 американски наказания против Русия. Това се споделя в негово публично изказване на уеб страницата на Белия дом. Санкциите са планувани да съвпаднат с втората годишнина от войната на Русия против Украйна и гибелта на опозиционния водач Алексей Навални, оповестява Би Би Си.

" Днес разгласявам повече от 500 нови наказания против Русия поради продължаващата й завоевателна война в Украйна и поради гибелта на Алексей Навални , който беше самоуверен антикорупционен деятел и най-твърдият водач на опозицията на Путин. Тези наказания ще бъдат ориентирани към лица, свързани със пандиза на Навални, както и съветските финансови и отбранителни индустриални браншове, мрежи за доставки и укриващи наказания на няколко континента ", се споделя в изказването.

Байдън добави, че " Путин ще заплати още по-висока цена за своята експанзия в чужбина и репресиите вкъщи ". Освен това Съединените щати ще вкарат нови експортни ограничавания за съвсем 100 организации, които поддържат " съветската военна машина ". сподели Байдън. че неговият екип подхваща ограничения за в допълнение понижаване на енергийните доходи на Русия.

Съединените щати, сподели той, ще засилят поддръжката си за гражданското общество и самостоятелните, в това число съветски, медии . Самият лист със наказания към момента не е оповестен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР