Президентът на САЩ Джо Байдън обяви наживо по телевизията смъртта

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обяви наживо по телевизията смъртта
Коментари Харесай

Байдън: Зауахири беше убит по моя заповед

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи наживо по малкия екран гибелта на водача на Ал Каида, египтянинът Айман аз Зауахири, който е бил погубен в нощта на събота против неделя в Афганистан при нахлуване с дрон, оповестиха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

" По моя заповед в събота Съединени американски щати организираха сполучливо въздушен удар в Кабул, Афганистан, при който беше погубен емирът на Ал Каида Айман аз Зауахири ", съобщи Байдън в къса тирада, произнесена от Белия дом.

" Въздадено беше правораздаване и този терористичен водач към този момент не е измежду нас ", добави президентът на Съединени американски щати, представен от Франс прес. Според него гибелта му ще разреши на фамилиите на жертвите на атентатите на 11 септември 2001 година в кулите близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк и в централата на Пентагона край Вашингтон, " да продължат напред ".

Присъствието на Айман ал Зауахири в Кабул е " очевидно нарушаване " на споразуменията, реализирани с талибаните в Доха през 2020 година, съгласно които ислямистите се задължаваха да не дават леговище на Ал Каида, означи представител на Съединени американски щати. Той посочи, че водачът на терористичната организация е бил забелязван " неведнъж и за дълги интервали от време на балкона, където най-после беше нанесен удара ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР