Президентът на САЩ Джо Байдън обяви днес, че Вашингтон ще

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обяви днес, че Вашингтон ще
Коментари Харесай

Байдън: Вашингтон ще наложи над 500 нови санкции, насочени срещу Русия

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи през днешния ден, че Вашингтон ще наложи над 500 нови наказания, ориентирани против Русия, в устрема си да ускори натиска върху Москва във връзка втората годишнина от войната в Украйна, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

 

Вашингтон ще наложи и нови експортни ограничавания на близо 100 организации за даване на поддръжка на Русия и ще предприеме дейности за по-нататъшно понижаване на съветските доходи от продажби на енергийни източници, гласи изказване на Байдън.

Мерките имат за цел да потърсят отговорност от Русия за войната в Украйна и за гибелта на опозиционния водач Алексей Навални, съобщи Байдън в миг, когато Киев е изправен пред изострен дефицит на муниции, а американската военна помощ се бави с месеци в Конгреса на Съединени американски щати.

 

Новите наказания засягат и разплащателната система " Мир " и производството на електрическа енергия, включително огромен план за полутечен природен газ.

" Те ще подсигуряват, че Путин ще заплати още по-висока цена за експанзията си в чужбина и репресиите вкъщи ", сподели Байдън за глобите.

 

Мерките ще бъдат ориентирани към лица, свързани с изпращането на Навални в пандиза и отношението му към него, както и с финансовия бранш на Русия, отбранителната индустриална база, мрежите за доставки и лицата, които заобикалят глобите на разнообразни континенти, сподели още президентът на Съединени американски щати.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР