Президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че в щата Ню

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че в щата Ню
Коментари Харесай

Байдън обяви извънредно положение в щата Ню Йорк

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи, че в щата Ню Йорк е налице изключителна обстановка и подреди федерална помощ в допълнение към напъните на страната и локалната власт за реагиране заради изключителните условия вследствие на мощна зимна стихия и снеговалеж, почнали на 18 ноември 2022 година и траяли до момента.

Президентът упълномощава Министерството на вътрешната сигурност, Федералната организация за ръководство на изключителни обстановки (FEMA), да координира всички старания за оказване на помощ при бедствия, които имат за цел да облекчат компликациите и страданията на локалното население, породени от изключителната обстановка, както и да дава подобаваща помощ за нужните незабавни ограничения, се споделя в известие, оповестено на уеб страницата на Белия дом.

По-конкретно, FEMA е упълномощена да разпознава, активизира и дава по своя преценка съоръжение и запаси, нужни за облекчение на последствията от изключителната обстановка. Мерките за отбрана при изключителни обстановки, в това число директната федерална помощ, по програмата за социална помощ ще се дават при 75 % федерално финансиране, се споделя още в известието.

SNOWY SURPRISE: A resident in Hamburg, New York, was greeted by a wall of snow when he opened his garage door, after an extreme lake-effect snowstorm dumped up to a reported 77 inches in some western areas of the state.
— ABC News (@ABC)
Според NBC, губернаторът на щата Кати Хокъл по-рано е определила снеговалежа като " исторически ". Тя разгласи и потреблението на сили на Националната армия за справяне със снега.

Според радио WABC в щата е подложен връх по количество сняг, паднал за 24 часа. На някои места в окръг Ери е записана височина на снега до 1,8 и 2 метра, като най-силен е снеговалежът в общините към град Бъфало. Снегът стартира да вали в четвъртък и продължи да вали спорадично през целия уикенд.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР