Президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че стои твърдо зад

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че стои твърдо зад
Коментари Харесай

Байдън подкрепя стачката на работниците от автомобилната индустрия

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи, че стои твърдо зад UAW - Обединените автомобилни служащи , които през днешния ден започнаха историческа по своя темперамент стачка, оповестява USA Today.

Те упорстват да стартират да получават обективен дял от рекордните облаги на автомобилната промишленост.

В стачката се включват служащи от трите най-големи компании, производители на коли в Детройт - General Motors, Ford Motor и Stellantis.

От USA Today разясняват, че това е първата стачка в 88-годишното битие на UAW.

Работниците в автомобилните фабрики упорстват за обективни заплати, по-добри условия на труд, както и да получат някакъв % от тези невиждани облаги, на които се радват автомобилните колоси през последните години.

Малко след началото на стачката, президентът Байдън, който е прочут със своята поддръжка за разнообразни просъюзни дела, разгласи от Белия дом, че е доста значимо производителите на коли да признаят значителния принос на своите чиновници .

В речта си Байдън уточни, че има необятна ножица сред между възходящите корпоративни облаги и заплатите на служащите в автомобилната промишленост.

" Работещите в автомобилната промишленост помогнаха за основаването на американската междинна класа ", акцентира Байдън пред USA Today.

Основното искане на работещите в автомобилния бранш е заплатите им да се покачат с 40 % .

Синдикатът също по този начин упорства другите надбавки към заплатите да се покачват според от инфлацията ; пенсиите да са с ясно избран размер; работната седмица да е по-кратка и да има по-големи нараствания на компенсациите.

Президентът Байдън означи, че автомобилните компании са отбелязали рекордни облаги, в това число и през последните няколко години, и това се дължи на изключителните умения и на жертвите на служащите от UAW.

" Но съгласно мен тези рекордни облаги не са разпределяни заслужено сред служащите ", уточни Байдън и разгласи, че изпраща двама от висшите си чиновници в Детройт, с цел да оказват помощ за реализирането на договарянията.

Неговите пратенници са краткотрайният министър на труда Джули Су и старши съветникът в Белия дом Джийн Сперлинг.

Не всички обаче са уверени, че Байдън постъпва вярно, като поддържа стачката.Те са на мнение, че с тачката съставлява голяма опасност за американската стопанска система. Една продължителна стачка може да има съществено икономическо влияние върху 10 щата, в това число и върху Мичиган.

Според отчет на икономисти от Мичиган, въздействието на стачката може да се разпростре чак до Тексас и Ню Йорк.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР