Президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че се е споразумял

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че се е споразумял
Коментари Харесай

Белият дом се е споразумял с Конгреса по инфраструктурен план за трилион долара

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи, че се е споразумял с двете партии в Конгреса по инфраструктурен проект за 953 милиарда $, съобщи АП.

Това е негов законодателен приоритет и увенчава напъните му преодолее политическите разделения, уточни организацията.

Байдън изненадващо се появи пред камерите дружно с група сенатори демократи и републиканци след постигнатото съглашение. Засега известните детайлности за него са нищожни, само че утвърдените нови разходи първоначално за 559 милиарда с необикновена двупартийна поддръжка откриват опция за Белия дом след това да насочи оферти за разноски от 4 трилиона $ за възстановяване на инфраструктурата - пътища, мостове, широколентов интернет, а също детски центрове, лечебни заведения и старешки домове.

Двупартийна група американски конгресмени съобщи през вчерашния ден, че са постигнали и съглашение за рамката на проектозакон за промяна в полицията след седмици на договаряния, съобщи Ройтерс.

" Остава да се свърши още работа по окончателния вид на закона и нищо не е контрактувано, до момента в който всичко не бъде контрактувано ", показаха в взаимно изказване сенаторът републиканец Тим Скот, сенаторът демократ Кори Букър и конгресменката демократка Карън Бас. " През идващите няколко седмици чакаме да продължим нашата работа към извеждане на предлагането ни до финалната права ". Тримата не дадоха повече детайлности за това, защо са се споразумели.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР