Президентът на САЩ Джо Байдън обвини фракцията от републикански депутати

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обвини фракцията от републикански депутати
Коментари Харесай

Байдън обвини крайнодесните републиканци за евентуалния шътдаун

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън упрекна фракцията от републикански депутати за опцията за прекъсване на работата на държавното управление (шътдаун).

Байдън не пропусна да напомни, че е постигнал съглашение за разноските с ръководителя на Камарата на представителите Кевин Маккарти по време на предходната рецесия с държавните разноски през месец май, само че че " в този момент дребна група крайни републиканци не желаят да изпълнят договорката , тъй че в този момент всички в Америка могат да бъдат принудени да платят цената ".

" Финансирането на държавното управление е една от най-основните отговорности на Конгреса. Време е републиканците да стартират да правят работата, за която Америка ги е избрала . Нека да свършим това ", сподели Джо Байдън.

Без законопроект за финансиране или най-малко краткосрочна краткотрайна мярка, държавното управление ще остане без пари на 30 септември, застрашавайки действието на федералните организации .

Дефолт би бил невиждан, само че Съединените щати и преди са имали интервали на шътдаун, в това число 35-дневен интервал от края на 2018 година до началото на 2019 година при някогашния президент Доналд Тръмп - най-дългият в историята на Съединени американски щати.

Спирането на работата този път може да " остави забележима диря върху стопанската система ", предупреди основният икономист на EY Грегъри Дако.
 US Сенатът блокира законопроекта срещу шътдаун на държавното управление
US Сенатът блокира законопроекта срещу шътдаун на държавното управление

Крайният период за гласоподаване наближава

Той пресмята, че " всяка седмица на прекъсване на работата на държавното управление ще коства на американската стопанска система 6 милиарда $ " и ще понижи растежа на Брутният вътрешен продукт с 0,1 процентни пункта през четвъртото тримесечие.

" Освен директните макроикономически последствия от прекъсването на работата, финансовите пазари и доверието в частния бранш също могат да бъдат наранени ", предвижда Грегъри Деко.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР