Президентът на САЩ Джо Байдън обвини днес Русия, че е

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обвини днес Русия, че е
Коментари Харесай

Байдън обвини Москва в безсрамие. Путин отвърна: Няма да се поддадем на шантаж

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън упрекна през днешния ден Русия, че е " нарушила нахално " основополагащите правила на Устава на Организация на обединените нации, оповестиха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция. Руският му сътрудник пък беше безапелационен, че страната му няма да се поддаде на " шантаж и заплашване ".

" Тази война цели чисто и просто да отстрани правото на Украйна да съществува като страна. Както и правото на украинците да съществуват като народ ", сподели Байдън от трибуната на Общото заседание на Организация на обединените нации. Той заклеймявайки съветското настъпление, осъществено от страна непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Осъждайки изрично нашествието, Байдън означи, че отчетите за съветски зверства против мирни жители в Украйна " би трябвало да смразят кръвта " на всички, без значение къде живеят.

Американският президент добави, че новите нуклеарни закани, отправени от съветския му сътрудник Владимир Путин против Европа, демонстрират " неразумно неуважение " към отговорностите на неговата страна. Русия е подписала Договора за неразпространение на нуклеарни оръжия, подсети Байдън.

" Ние ще продължим да бъдем солидарни против съветската експанзия. Точка ", съобщи американският президент.

Според Байдън никой не е заплашвал Русия и никой с изключение на нея не се е стремил към спор. Войната в Украйна е дело на един човек, акцентира той, визирайки Путин.

Русия би трябвало да бъде държана виновна за всевъзможни военни закононарушения, осъществени в Украйна, посочи Байдън.

" Работим дружно със страните от Г-7 и страните със сходни позиции, с цел да покажем, че демокрациите могат да пазят както своите жители, по този начин и да оказват помощ на останалия свят ", означи американският президент.

Байдън се разгласи в поддръжка на огромна промяна на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Американският президент прикани за " увеличение на броя на непрекъснатите и непостоянните членове " на този главен орган на международната организация, тъй че страните от Африка, Латинска Америка и Карибите да може да бъдат показани там.

Владимир Путин пък съобщи изрично, че " Русия няма да загуби суверенитета си и няма да се поддаде на " шантаж и заплашване ", предаде Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Броени часове откакто разгласи частична готовност в поддръжка на съветската " специфична военна интервенция " в Украйна, той похвали съветските военни, които съгласно него се борят, с цел да спасят хората в украинския район Донбас.

Путин приказва на събитие, отдадено на 1160-годишнина от началото на съветската държавност.

Междувремнно френският президент Еманюел Макрон прикани през днешния ден интернационалната общественост " да окаже оптимален напън " върху съветския му сътрудник Владимир Путин, който по-рано през днешния ден съобщи, че е подготвен да употребява " всички средства " от своя боеприпас против Запада, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Решенията на Путин, който също по този начин разгласи частична готовност, " тласкат Русия към още по-голяма изолираност ", сподели Макрон в коридорите на годишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк. Той поздрави Китай и Индия за неотдавна направени изказвания, в които приканиха за завършек на войната в Украйна.

" Неговото решение е неприятна вест за съветския народ, за младежите, и ще ускори изолацията на страната ", съобщи още Макрон, представен от Ройтерс.

В изявлението си тази заран съветският президент насочи и завоалирана опасност за приложимост на нуклеарни оръжия, която НАТО назова " безрасъдно деяние " на обезсърчение в резултат на загубите на Русия във войната.

Макрон акцентира, че всички нуклеарни сили би трябвало работят отговорно. Той направи изявлението си след среща с генералния шеф на Международната организация за атомна сила Рафаел Гроси.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР