Президентът на САЩ Джо Байдън обсъди с лидерите на Демократическата

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обсъди с лидерите на Демократическата
Коментари Харесай

Байдън обсъди перспективите за подкрепа за Израел и Украйна с лидерите на Конгреса

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разиска с водачите на Демократическата и Републиканската партии в Конгреса вероятностите за одобрение на законопроект, който ще включва спомагателна помощ за Израел и Украйна. Това се споделя в изказване, публикувано в неделя от пресслужбата на Белия дом, съобщи ТАСС.

Както следва от документа, Байдън, по отношение на удара на Иран на израелска територия, е имал диалог с „ водача на демократическото болшинство в Сената Чък Шумър, водача на републиканците в горната камара, Мич Макконъл, ръководителят на Камарата Майк Джонсън и демократа Хаким Джефрис. " „ По време на диалога президентът обърна внимание на нуждата Камарата на представителите бързо да утвърди настояването за в допълнение финансиране в региона на националната сигурност “, се споделя в изказването.

Американската администрация изпрати искане до Конгреса за спомагателни бюджетни заеми през фискалната 2024 година, която стартира в Съединените щати на 1 октомври 2023 година, за оказване на помощ на Израел и Украйна и за противопоставяне на Китай и Русия през азиатско-тихоокеанския район. Общо изпълнителната власт, ръководена от президента Джо Байдън, би желала да получи към 106 милиарда $ за тези цели.

 

По-нататъшната орис на настояването и различните законопроекти остава неразбираема. Няколко републиканци в Камарата на представителите и Сената на Конгреса се оповестиха през последните месеци срещу продължаването на финансовата поддръжка на Киев. Джонсън поредно предизвестява за желанието си да свърже по-нататъшната помощ за Украйна с по-строг надзор на южната граница на Съединени американски щати.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР