Президентът на САЩ Джо Байдън обеща пред Общото събрание на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обеща пред Общото събрание на
Коментари Харесай

САЩ обещават да удвоят помощта за развиващите се страни относно климатичните промени

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън даде обещание пред Общото заседание на Организация на обединените нации, че ще работи с Конгреса за удвояване на средствата до 2024 година за подкрепяне на разрастващите се страни да се оправят с климатичните промени до 11,4 милиарда $ годишно, което би помогнало за реализиране на световна цел, сложена преди повече от десетилетие за активизиране на 100 милиарда $ годишно за поддръжка на климатичните дейности в уязвимите страни, осведоми " Ройтерс ".

" През април разгласих, че Съединени американски щати ще удвоят общественото ни интернационално финансиране, с цел да оказват помощ на разрастващите се страни да се оправят с климатичната рецесия. Днес за мен е чест да разглася, че ще работим с Конгреса за удвояване на финансирането още веднъж, в това число за напъните за акомодация, да създадем Съединени американски щати водач в общественото финансиране за климата ", даде обещание той пред международните водачи.

Обявлението на Байдън идва след по-малко от шест седмици преди началото на срещата на Организация на обединените нации за климата в шотландския град Глазгоу.

Домакинът срещата, английският министър председател Борис Джонсън, съобщи пред Общото заседание на Организация на обединените нации, че задачата за финансиране на климата е основна за построяването на доверие сред разрастващите се и развитите страни преди новите договаряния, защото развитите страни не са съумели да активизират обещанието в размер на 100 милиарда $ годишно към първичната целева 2020 година.

В отчет, оповестен предходната седмица - преди известието на Байдън - от Организацията за икономическо съдействие и развиване, се споделя, че богатите страни евентуално са пропуснали задачата да допринесат 100 милиарда $ предходната година за подкрепяне на разрастващите се страни да се оправят с изменението на климата след увеличение на финансирането с по -малко от 2% през 2019 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР