Президентът на САЩ Джо Байдън обеща нови санкции срещу Иран

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обеща нови санкции срещу Иран
Коментари Харесай

Джо Байдън обеща нови санкции за Иран, който обвини САЩ за безредиците

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън даде обещание нови наказания против Иран поради репресиите над протестиращи, предадоха международните организации. Мерките ще бъдат въведени още тази седмица и ще обиден причинители на принуждение против мирни стачкуващи. Американският президент заявява взаимност с иранските дами и всички ирански жители, чийто кураж е ентусиазъм за света, се споделя в изказване на Байдън.

Съединените щати дефинираха като отблъскващи дейностите на иранските управляващи по отношение на протестиращите в ислямската република, откакто висшият водач упрекна Америка и Израел за недоволството. Според Ройтерс през днешния ден ситуацията е по-спокойна, откакто през нощта силите за сигурност щурмуваха университет в Техеран.

Аятолахът Али Хаменей приказва за пръв път от началото на митингите, участниците в които упорстват и за премахването на властта на духовниците. Според Хаменей, зад недоволството стоят враговете на ислямската република.

" Заявявам ясно, че тези протести и неустановеност са план на Америка и подправения ционистки режим. Те са възнамерявали това, възнамерявали са го ", сподели Хаменей на гала по дипломирането на полицейски кадети. Той съобщи, че мотивът за митингите - гибелта на 22-годишна кюрдска иранка, пребита след арест поради погрешно комплициран хиджаб - е " разрушила сърцето му ", само че и че " не са естествени " митингите, трансформирали улиците в рискови.

" Смърт на диктатора ", ориентирано към Хаменей, е известно скандиране на митингите поради гибелта на Махса Амини. Те не престават, като фрагменти от днешния ден в обществените мрежи демонстрират ученички, които ритуално изхвърлят своите хиджаби и скандират " духовниците би трябвало да си вървят ".

Според правозащитни организации, починалите за близо 20 дни демонстрации са над 130, до момента в който съгласно държавните медии това са 40 души, някои от които служители на реда. Арестуваните са хиляди. Достъпът до информация от вътрешността на Иран остава стеснен.

Президентът на Иран даде обещание следствие за гибелта на млада жена след арест

Снощи Би Би Си заяви за изстрели към постройката на универиситета Шариф в Техеран, където са се били барикадирали студенти. След взлом на силите за сигурност има задържани, като през днешния ден блокадата е била вдигната, само че преподаватели и учещи отхвърлят да организират занятия, до момента в който арестуваните им сътрудници не бъдат освободени. Подобни демонстрации има в голям брой университети в страната.

Белия дом е смутен от отблъскващото принуждение и всеобщите арести, с които иранските управляващи реагират на мирни митинги, съобщи един от прессекретарите на американското президентство Карин Жан-Пиер. Тя не разяснява дали митингите ще повлияят на договарянията за възобновяване на съглашението за ограничение на иранската нуклеарна стратегия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР