Президентът на САЩ Джо Байдън обеща днес на емира на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обеща днес на емира на
Коментари Харесай

Байдън прави Катар основен съюзник на САЩ извън НАТО

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън даде обещание през днешния ден на емира на Катар шейх Тамим бин Хамад Ал Тани, че скоро ще направи Катар главен съдружник отвън НАТО, съобщи Ройтерс, заяви BG VOICE.

На среща в Овалния кабинет в Белия дом Байдън сподели, че възнамерява скоро да извести Конгреса за това, че на Катар ще бъде възложен подобен статус, който получават околните съдружници на Съединени американски щати отвън НАТО, имащи стратегически връзки с американската войска.

„ Катар е добър другар и благонадежден и кадърен сътрудник. Скоро ще уведомя Конгреса, че ще дава на Катар статус на главен съдружник отвън НАТО, с цел да изразя значимостта на нашите връзки. Мисля, че това от дълго време трябваше да бъде направено “, посочи Байдън пред публицисти и в наличието на емира на Катар. Катар е най-големият международен експортьор на полутечен природен газ и евентуално би могъл да доставя спомагателен газ в Европа, в случай че спорът в Украйна аргументи разстройства в доставките за континента.

  

На срещата си с емира на Катар Байдън разяснява украинската рецесия. Той съобщи, че Съединени американски щати са подготвени за всевъзможен сюжет поради продължаващото скупчване на съветски войски по границата на Русия с Украйна. Байдън посочи, че е имал потребен диалог с украинския президент Володимир Зеленски предходната седмица и че продължава да поддържа дипломатическия метод за намаляване на напрежението.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР