Президентът на САЩ Джо Байдън обеща да потърси отговорност от

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обеща да потърси отговорност от
Коментари Харесай

Байдън обеща да отговори на смъртоносното нападение срещу US войници, докато в Газа бушува война

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън даде обещание да потърси " отговорност " от виновните за нападението с дрон против американски пост в Йордания, при което починаха трима бойци от американската войска и бяха ранени минимум 34 души, като това е първият случай, в който американски бойци са убити от противников огън в Близкия изток от началото на войната в Газа, съобщи CNN.

Централното командване на Съединени американски щати удостовери смъртните случаи и заяви, че се е наложило осем военнослужещи да бъдат медицински евакуирани от Йордания. Очаква се броят на ранените да нарасне.

Ислямска опозиция в Ирак, група, сплотяваща няколко подкрепяни от Иран милиции в страната, съобщи, че в неделя е атакувала редица места по йорданско-сирийската граница - в това число лагер покрай американската база в Йордания, където са били убити бойците.

Американски публични лица обявиха, че дронът, умъртвил американските военнослужещи в кула 22, е бил изстрелян от подкрепяни от Иран бойци и наподобява е пристигнал от Сирия. Правителството на Съединени американски щати към момента не е показало съответна милиция, която счита за виновна.

Иран отхвърля да е играл каквато и да е роля в нападението.

Техеран не е забъркан в нападението с дрон против американска база в Йордания,, съобщи в понеделник представителят на иранското външно министерство Насер Канаани.

" Както ясно сме заявявали и преди, съпротивителните групи в района дават отговор на военните закононарушения и геноцида ", съобщи Канани. " Те не одобряват заповеди от Ислямска република Иран. Тези групи вземат решение и работят въз основа на личните си правила и цели, както и на ползите на своята страна и народ. "

На фотографията: Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън произнася тирада, до момента в който участва на " Неделен обяд " в баптисткия банкетен център " Брукленд " в Западна Колумбия, Южна Каролина, на 28 януари. Кент Нишимура/AFP/
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР