Президентът на САЩ Джо Байдън обърка Еманюел Макрон, настоящия френски

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обърка Еманюел Макрон, настоящия френски
Коментари Харесай

Байдън обърка Макрон с Митеран, починал през 1996 г.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън обърка Еманюел Макрон, сегашния френски президент, с Франсоа Митеран, който управлява Франция от 1981 до 1995 година и умря през 1996 година, заяви „ Политико “.


В тирада на избирателен протест в Лас Вегас, до момента в който разказваше за срещата на върха на Г-7, която се организира в Англия през юни 2021 година и на която Макрон участва, Байдън сподели " Веднага откакто бях определен, отидох на срещата на Г-7 в Южна Англия. Седнах и споделих: " Америка се завърна! ", а Митеран от Германия - имам поради Франция - ме погледна и сподели: " За какъв брой време се върнахте? ".

Това не е първата скорошна неточност на 81-годишния американски президент. През юли 2023 година той инцидентно сподели, че " над 100 " американци са умряли от Ковид-19, откогато е избухнала пандемията. По-късно Белият дом поправи това на " над 1 милион ".

През юни Байдън - който се кандидатира за преизбиране и би трябвало да се изправи против републиканския кандидат Доналд Тръмп през ноември - беше объркал войната в Украйна с тази в Ирак, като сподели, че съветският президент Владимир Путин " губи войната в Ирак ".

" Трудно е да се каже, в действителност. Но той явно губи войната в Ирак. Той губи войната вкъщи и се е трансформирал в новобранец по света ", сподели Байдън. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР