Президентът на САЩ Джо Байдън няма да пътува в чужбина

...
Президентът на САЩ Джо Байдън няма да пътува в чужбина
Коментари Харесай

Байдън отмени визитите си в чужбина заради урагана Милтън

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън няма да пътува в чужбина тази седмица, защото към Флорида се доближава мощен вихър, предава  CNN .

Байдън съобщи, че би трябвало да бъде в страната, когато евентуално разрушителният вихър " Милтън " връхлети Флорида по-късно тази седмица, малко откакто анулира пътуванията си до Германия и Ангола. Но добави, че към момента " възнамерява да посети всички места, на които е оповестил, че ще бъде, и всички конференции, на които е удостоверил, че ще взе участие ".

" Както знаете, тази заран направих изказване. Отменям пътуването си до Германия и Африка ", съобщи президентът пред кореспонденти във вторник по време на брифинг, отдаден на урагана. " Ще се опитаме да ги преработим по-късно, само че просто не считам, че сега мога да бъда отвън страната ".

Байдън добави, че ще има " задоволително време да поговорим за Ангола " и че към момента възнамерява да посети Африка, предава Фокус. 

" Днес ще беседвам и с моя другар, канцлера на Германия, и ще се опитаме да уточним това ", споделия той. " Вече сме разговаряли с всички тези хора, добре? Но през днешния ден ще приказвам по телефона ".

Тази седмица в Германия Байдън трябваше да направи държавно посещаване в Берлин - първото му като президент - в петък (11 октомври). Байдън планираше по-късно да пътува и до Ангола (12 октомври), с цел да извърши обещанието си отпреди няколко години да посети Субсахарска Африка като президент.

Вземането на решения за анулация на пътуванията също се усложнява: Байдън планираше значима среща на високо ниво в Германия с водачите на Франция, Обединеното кралство и други европейски страни, като всички те отделиха време за диалози за поддържане на поддръжката за Украйна.

Според хора, осведомени с проектите, четиристранна среща сред Байдън, немския канцлер Олаф Шолц, френския президент Еманюел Макрон и английския министър-председател Кийр Стармър е била включена в графика, което значи, че анулацията изисква изглаждане в няколко столици.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР