Президентът на САЩ Джо Байдън не планира да уволни министъра

...
Президентът на САЩ Джо Байдън не планира да уволни министъра
Коментари Харесай

Белият дом отхвърля призивите за напускане на шефа на отбраната на САЩ

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън не възнамерява да уволни министъра на защитата Лойд Остин, защото той не е разкрил дни наред, че е приет в болница, споделя Белият дом, макар апелите от Републиканци за отстраняването на шефа на Пентагона.

70-годишният Остин е тъкмо под Байдън, демократ, във веригата на командване на американската войска. Той остава в болница, в която влезе точно на Нова година.

„ Няма проект за нищо друго с изключение на министър Остин да остане на поста и да продължи водачеството, което беше демонстрирано “, сподели Джон Кърби, представител на Съвета за национална сигурност, пред кореспонденти на Air Force One в понеделник.

„ Ще създадем това, което е сходно на горещо пране и ще се опитаме да забележим дали процесите и процедурите въобще би трябвало да бъдат изменени или модифицирани, с цел да можем да се поучим от това “, сподели Кърби.

Остин беше подложен на критика, че не е споделил неотложно на президента и обществеността за хоспитализацията си по време на война в линията Газа и опасенията...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР