Президентът на САЩ Джо Байдън не планира да посети украинската

...
Президентът на САЩ Джо Байдън не планира да посети украинската
Коментари Харесай

Белият дом: Байдън няма да посети Киев

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън не възнамерява да посети украинската столица. Това съобщи на брифинг прессекретарят на Белия дом Джен Псаки.

" Няма проекти президентът да отиде. Позволете ми единствено да повторя това ", сподели пред кореспонденти Псаки.

Белият дом съобщи, че желае да изпрати вместо него почитан чиновник, може би държавния секретар Антъни Блинкън или министъра на защитата Лойд Остин.

В изявление за CNN, излъчено в неделя, украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че счита, че Байдън ще пътува до Киев.
" Това е негово решение, несъмнено, а за обстановката с сигурността зависи ", сподели Зеленски. " Но аз мисля, че той е водач на Съединените щати и по тази причина би трябвало да пристигна тук, с цел да се види ".

Псаки също по този начин съобщи, че Съединени американски щати се надяват да отворят още веднъж посолството на Съединени американски щати в Киев, макар че не уточни периоди.

" Това сигурно е нашата цел ", сподели тя. " Очевидно е, че е значимо да има дипломатическо наличие на място. "

Днес се чака президентът на Съединени американски щати Джо Байдън да организира съвещания по телефона с европейските съдружници по отношение на събитията в Украйна.

Белият дом към момента не е прецизирал кои водачи ще вземат участие в диалога.

" Президентът ще организира видеоразговор по предпазен канал с сътрудниците, по време на който страните ще обсъдят по-нататъшните стъпки в поддръжка на Украйна, както и ще се спогодят за взаимни старания за търсене на отговорност от Русия ", се споделя в изказване на американската администрация.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР