Президентът на САЩ Джо Байдън настоява всички работодатели в страната

...
Президентът на САЩ Джо Байдън настоява всички работодатели в страната
Коментари Харесай

Байдън настоява служителите в САЩ да получат платен отпуск, за да могат да се ваксинират

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън упорства всички работодатели в страната да обезпечат на чиновниците си заплатен отпуск, с цел да могат да отидат и да се имунизират против COVID-19. Платеният отпуск би трябвало да обгръща и времето, належащо на чиновниците да се възстановят след имунизирането, при положение, че при тях настъпят някакви странични реакции или отрицателни резултати, съобщи Белият дом в сряда.

Байдън има прелиминарен проект да приложи и данъчен заем за платения отпуск, който работодателите ще обезпечат на чиновниците, с цел да компенсира разноските за фирмите с по-малко от 500 чиновници като част от националния проект на Съединени американски щати за възобновяване след вредите от пандемията.

„ Предоставянето на спомагателен заплатен отпуск за имунизиране е инвестиция в сигурността, продуктивността и здравето на личната работна мощ на работодателите и цялата общественост, която фирмите построяват, и за която се грижат. Никой интензивно работещ човек в тази страна не би трябвало да губи нито един $ от заплатата си, поради това, че е отделил време, с цел да се имунизира и да се възвърне след някои от краткотрайните странични резултати на имунизацията, които могат да зародят директно “, споделят от Белият дом в общественото си изказване.

Байдън споделя, че не се отхвърля от задачата си Съединени американски щати да реализира повече от 200 милиона сложени дози от имунизациите със незабавно позволение за приложимост през първите 100 дни от неговото ръководство като президент, сподели той в прес известие от Овалния кабинет в четвъртък. Предстои да забележим по какъв начин корпоративните водачи и локалния бизнес ще се отнесат с апела и данъчните заеми, които предлага Байдън.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР