Президентът на САЩ Джо Байдън нареди на своите сътрудници да

...
Президентът на САЩ Джо Байдън нареди на своите сътрудници да
Коментари Харесай

Джо Байдън готви санкции за израелски заселници, вилнеещи на Западния бряг

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подреди на своите сътрудници да приготвят визови забрани и наказания за екстремистки израелски заселници, които атакуват и гонят палестинци в Западния бряг. Това излиза наяве от вътрешен документ, прочетен на " Политико ".

Документът, който е изпратен на високопоставени чиновници като държавния секретар Антъни Блинкън и министъра на финансите Джанет Йелън в петък, подрежда на техните организации " да разработят разновидности за бързо деяние против виновните за насилието в Западния бряг ".

Високопоставен американски чиновник, който е поискал анонимност, прочете елементи от докомента пред " Политико " в събота вечерта, малко откакто Байдън разгласява коментар във The Washington Post, разкривайки желанията му за сходен ход. " Съединените щати са подготвени да подхващат лични стъпки, в това число издаване на визови забрани против екстремисти, атакуващи цивилни на Западния бряг ", написа той в публикацията.
 Байдън залага на Палестинската автономност като решение на рецесията в Газа
Байдън залага на Палестинската автономност като решение на рецесията в Газа

Белият дом стои зад формулата за две страни за мир в Близкия изток

Целевата група за наказванията е необятно избрана в документа. Тя включва лица или субекти, които " директно или индиректно са взели участие в дейности или политики, които заплашват сигурността или стабилността на Западния бряг " ; подхващат " дейности, които заплашват цивилите в Западния бряг за или резултат да наложат наложително преселване в Западния бряг ", или правят " дейности, които съставляват нарушавания на правата на индивида или нарушавания и дейности, които доста пречат, прекъсват или препятстват напъните за реализиране на двудържавно решение ".

Документът отбелязва, че Байдън вижда казуса с насилието от страна на израелските заселници като " сериозна опасност " за мира сред израелците и палестинците и за дестабилизиране на Близкия изток.

Дългогодишния проблем нарастна,.

Израелската правозащитна група Йеш Дин рапортува, че от този момент са убити 197 палестинци в Западния бряг от заселниците или израелски сили от началото на войната. Организацията на обединените народи рапортува, че в същия интервал най-малко 121 палестински семейства - към 1 150 души, в това число 452 деца - са били наложително преселени.
 Франция дефинира дейностите на Израел в Западния бряг като
Франция дефинира дейностите на Израел в Западния бряг като " политика на гнет "

Според данните на Организация на обединените нации ежедневните офанзиви от страна на Израел са се удвоили от началото на войната в Газа

Ежедневните произшествия с принуждение на поселниците са нарастнали от три дневно по-рано тази година до седем след офанзивите, съгласно Организация на обединените нации. Около 11 палестински общности са били изцяло напуснати през 2023 година, съгласно Консорциума за отбрана на Западния бряг, като шест от тях са напуснати след началото на войната.

В петък Блинкън прикани израелското държавно управление да се изправи против " възходящите равнища на принуждение от страна на екстремистките заселници " по време на диалог с израелския министър на войната Бени Ганц.

Президентът в началото застана твърдо зад Израел, като съобщи, че би трябвало да отговори на военната формация в Газа. По-късно администрацията бе натисната да облекчи възходящата филантропична рецесия.
 Кой ще ръководи Газа при положение на проваляне на
Кой ще ръководи Газа при положение на проваляне на " Хамас "?

Световните и районните сили, дружно с Организация на обединените нации, нищят въпроса в Бахрейн на Диалога в Манама
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР